Szíjártó Péter a kormányzati kommunikáció egyik jól fizetett felelőse nem rég tett diadal jelentése szerint az új kormány olyan költségvetést készít, amely szakít elődei, általa megszorítónak bélyegzett költségvetési hagyományával! Valóban a nép nevében a ”zemberek” kormánya lenne hatalmon, amely igazságos közteherviselést valósít meg?

A kormány egységes jövedelmi helyzettől független 16%-os adókulcsot kíván bevezetni 2011-től. Sokan elfelejtették már, hogy az előző kormány évi 15millió forint jövedelemig szintén csak 17%-os adókulcsot kívánt alkalmazni és csak e magas éves jövedelemszint felett tartotta volna fenn a 32%-os adókulcsot! De a Bajnai kormány megőrizte volna a minimálbér adómentességét, továbbá a szerényebb jövedelműeket és közalkalmazottakat támogató adó-jóváírási rendszert! Vagyis a baloldali kormányzat a magasabb jövedelemszerző képességű állampolgároktól várt nagyobb, a kisebb jövedelemmel bíróktól kisebb áldozatvállalást a közteherviselésben! Az Orbán-rezsim a nagy jövedelmű felsőbb osztályok érdekeit képviselő adórendszert vezet be, amelyben jövedelmet von el a szerényebb jövedelmű tömegektől a módosabb kevesek javára! Orbán a magyar Anti-Robin Hood! Az adójóváírás rendszerének leépítését, (amelynek összege havi 15 100 Ft volt!), havi 300 000 Ft bruttóig nem pótolja az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezőket érintő 1%-os SZJA – kulcs-csökkentés! Miközben a milliomosok és milliárdosok 16%-os adócsökkentést kapnak!A Fidesz tehát csak azt tekinti „zembernek”,  aki  havi 300 ezer bruttó felett keres! Ön közéjük tartozik? Amikor a kormány szándékai szerint teljesen megszűnik az adójóváírás, aki 100-200ezer Ft bruttó  körül keres 10-15ezer Ft-tal  kevesebbet, aki 600 ezer Ft körül keres 50-60 ezer Ft-tal többet visz majd haza! Továbbá minél nagyobb a jövedelme valakinek annál több marad majd a zsebében, az alacsonyabb jövedelműek rovására! Hol itt a társadalmi igazságosság? Persze a szociális érzékenység ígérete a Fidesz részéről mindig csak választási blöff volt. Ne hagyja magát többé megtéveszteni! A gyermekek után járó adókedvezmény is a magasabb jövedelműeknek kedvez majd! Míg az alacsonyabb jövedelműek körében csak mérsékelni tudja az adó-jóváírási rendszer eltörléséből származó veszteségeket! A három gyerek után járó 99ezer Ft/hós adókedvezményt csak a havi 487ezer Ft jövedelemmel rendelkezők tudják majd teljesen igénybe venni! Ráadásul az adónkat továbbra is a munkáltatónk által utánunk fizetet járulékot is beszámító szuperbruttónk alapján fogják meghatározni, ami a bruttónk 1,27 szerese! Tehát a tényleges adókulcs 1,27X16%, az az 20%-os lesz! Ez az adócsökkentés a Fidesz-rezsim szerint! Ön nem fogja annak érezni! De nem érzéki csalódás miatt, hanem, mert becsapták! Ha 300ezer Ft-nál kisebb a havi jövedelme nem adócsökkentés, hanem adóemelés vár önre jövőre!

A kormány ráadásul nyíltan magán nyugdíjpénztári megtakarításaink „elsíbolására”készül 14 hónapon keresztül! Ezt a pénzt nem is szándékozik visszatéríteni a megkárosítottaknak, hanem végleg elnyeli az állami Tb-rendszer nagy közös kasszájában! A magán nyugdíjpénztári megtakarításaink olyanok, mint ha egy hosszútávra lekötött bankszámlán lenne megtakarított pénzünk! Ezt a megtakarított összeget nyugdíjazásunkkor akár egy összegben is felvehetnénk, vagy ha balsorsunk miatt nem érjük meg ezt a kort örököseinkre hagyhatnánk, mert ez a pénz személyesen a miénk! A mi saját pénzünk! De nem lesz mit sem örökíteni, sem felvenni, se életjáradékként, se egy összegben, ha hallgatva a kormány megtévesztő célú, hazug felszólítására visszalépünk az állami nyugdíjrendszerbe! E nagy közös kassza, majd elnyeli befizetéseinket a mai nyugdíjak kifizetésére! És velünk mi lesz, ha a kis létszámú jövendő generációk nem tudják majd befizetéseikkel fenntartani az állami nyugdíjrendszert? Az már nem a Fidesz gondja lesz, hiszen ők csak 15- 20 évig akarnak kormányozni, aztán utánuk az özönvíz!

Bp.,2010.11.22.       „Guy  Fawkes”