Újpest logó
Ma 2019. december 8. vasárnap, Mária, Marion napja van. Holnap Natália, Natasa napja lesz.

2017. november 12.

Orbán Viktor többféle módszert alkalmaz választói bázisának biztosítása érdekében. Ezek közül a legeredményesebbek közé tartozik az ellenség keresés és lejáratása. Ellenségnek nyilvánítja a demokratikusan gondolkodó magyar állampolgárok millióit. Pedig tőlük is függ országunk gazdasági fejlődése, az Orbán család és vazallusainak meggazdagodása. Az Európai Unió mellett szavakban ugyan kiáll, de napi propagandájában előtérbe kerül a Brüsszel ellenesség. Pedig uniós pénzek nélkül 5-6 %-kal alacsonyabb lenne a nemzeti jövedelmünk (GDP). Ez azt jelenti, hogy   brüsszeli támogatás nélkül a GDP-nk nem nőne, hanem 2-3 %-kal csökkenne. Ellenségnek nyilvánítja a zsidó vallású magyar családból származó, milliárdos bankárrá vált Soros Györgyöt. Ezzel fel akarja ébreszteni a nem zsidó magyar állampolgárokban szunnyadó antiszemitizmust. Pedig a rendszerváltás körüli években a Fidesz alapítók közül többen – köztük Orbán Viktor is – tanulhattak Soros ösztöndíjasként. Újabb ellenségeit 2015-től a hazánkon átvonulni kívánó emigránsokban találta meg.

Nincs új a nap alatt. Hitler a látható és fogható ellenséget a demokratikusan gondolkodókban, a szociáldemokratákban, a kommunistákban, a zsidókban, a cigányokban, a homoszexuálisokban, a demokratikus országokban, a Szovjetunióban találta meg. Horthy Miklós Hitlerhez hasonlóan nevezte meg ellenségeit. Sztálin is kreált a népnek ellenségeket és üldözte, pusztította azokat. Ellenségeit a hazai polgári rétegekben, egykori földesurakban, kulákokban, a sztálinista diktatúrát bírálókban, köztük párt- és állami funkcionáriusokban jelölte meg és pusztított el közülük milliókat. Rákosi és vezértársai a szovjet diktátorhoz hasonlóan találta meg „népellenségeit”. A két diktátor között csak az volt a különbség. hogy nálunk relatíve jóval kevesebb volt a halálos áldozatok száma, mint a Szovjetunióban. Sokat mond azonban az, hogy 1950-1953 között kb. 1 millió ember, az összlakosság mintegy 11 %-a - ellen kezdeményeztek büntető eljárást és 390 ezer esetben ítélet is született,

Orbán Viktor mindezek ismeretében alakíthatta ki a maga gyakorlatát, de hogy kitől mit és milyen mértékben vett át annak nincs jelentősége.

Juhász T. János