Újpest logó
Ma 2019. december 14. szombat, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.

2016. április 21-én

Ha a mai orbáni politikai rendszert, a korrupt maffia államot, az orbánista politikusokat akarjuk megismerni, érdemes felidézni néhány neves tudós, író, politikus és egyéb ismert közéleti személyiség politikával, politikusokkal kapcsolatos megállapításait.

Aiszópusz ókori görög meseköltő, a mese irodalom megalapítója: „Mi felakasztjuk a kis tolvajokat és kinevezzük a nagyokat politikai posztokra.”

Platon ókori görög filozófus: „Azokat, akik túl okosak a politikai életre, büntetésül a butábbak kormányzása alá helyezzük.”

Texas Guinan XIX. századi amerikai üzletasszony: „A politikus az a pasas, aki a te életedet feláldozza az ő országáért.”

Doug Larsan az 1924-es olimpia aranyérmes angol középtávfutója: „Ahelyett, hogy a város kulcsait odaadjuk egy politikusnak, jobb lenne lecserélni a zárakat.”

Oscar Ameringer könyvkiadó a XX. század első felében: „A politika az a finom művészet, amely szavazatot szerez a szegényektől és kampánypénzeket a gazdagoktól azzal az ígérettel, hogy megvédi mindkettőt a másiktól.”

Adlai E. Stevenson amerikai demokrata elnökjelölt a XX. század közepén: „Ajánlottam amerikai ellenfeleimnek egy egyezményt. Ha ők abbahagyják a hazudozást rólam, akkor én is abbahagyom az igazság kimondását róluk.”

Nyikita Hruscsov szovjet pártfőtitkár a XX. század közepén: „A politikusok mindenütt egyformák. Ígérnek neked még egy új hidat ott is, ahol nincs folyó.”

Charles de Gaulle XX. század közepi francia köztársasági elnök: „Arra a megállapításra jutottam, hogy a politika túl komoly téma ahhoz, hogy egyedül a politikusokra bízzuk.”

Mélyről tisztelt felső, középső és alsó szintű fideszes politikusok! Magatokra, legalább is társaitokra ismertek-e a fenti bölcs megállapítások olvasása közben???

Juhász T. János