Kiss Péter miniszterrel, Csizmár Gábor államtitkárral és Hajdú László, a XV. kerület polgármesterrel

Zsúfolásig megtelt az Ady Művelődési Központ színházterme január 15-én kora délután az MSZP Újpesti Szervezetének hagyományos – pezsgős, zsíroskenyeres – utószilveszteri összejövetelére. A két kerület három országgyűlési képviselője – Kiss Péter miniszter, Csizmár Gábor államtitkár és Hajdú László, a XV. kerület polgármestere –  köszöntötte az egybegyűlteket.

Elsőként Csizmár Gábor kívánt boldog új évet. Ránk fér egy boldogabb, sikeresebb, mosolygósabb új év, mint a 2009-es. Ránk férne egy nyugodtabb új év, de ami az első felét illeti, arra nem mernék mérget venni. – mondotta. – Rajtunk is múlik, mennyire törnek elő az indulatok, hogy képesek leszünk-e kulturáltan  képviselőket választani. Bízom benne, hogy Újpesten, Káposztásmegyeren és Rákospalotán olyan sikeres rendezvénysorozat következik, aminek végeztével nem csak örülhetünk, hanem büszkék lehetünk arra, amit tettünk az elmúlt években, hónapokban, hetekben.
    A „szomszédvárból” Hajdú László, Rákospalota polgármestere emlékeztette a hallgatóságot arra, hogy ők hárman mind a négy eddigi választást megnyerték. Az ötödik megmérettetés sikere nagyrészt a jelenlévőkön is múlik. Palota és Újpest békében kezdte ezt az esztendőt, békében is szeretné befejezni. De nem szeretne veszíteni.
    A palotaiakkal együtt vagyunk arra büszkék, hogy ez az észak-pesti környék példát is mutat másoknak – kezdte pohárköszöntőjét Kiss Péter. – Igazán büszke arra vagyok, hogy a jelenlévők közül sokakkal gyakran találkozunk, mert aktív résztvevői a közösségnek. Beszélgetéseken, klubokban, teadélutánokon, utószilvesztereken, amilyen ez is. Jó nagy bulit szeretnék, búfelejtőt, egyben önbizalom növelőt is. Erős ország, erős város, erős család az, amelynek nagyon sok találkozási alkalma van. A mieink ilyen erős közösség.
Sokan úgy vélik, hogy a normálisak kisebbségben vannak - folytatta. – De a csendes többség nem erőszakos, nem akar érvek helyett hangerővel boldogulni. A szépen, csendesen leélt, tisztességes élet a garancia az igazmondásra, a hitelességre. Nekünk pedig rengeteg hiteles emberünk van – emelte poharát.
A koccintást követő, jó hagulatú bálon a késő esti órákig ropták idősek és fiatalok, ki meddig bírta…
Az utószilveszterrel egyidőben az újpesti metró aluljáróban a szimpatizánsok aláírásukkal erősíthették meg: nem veszítették el bizalmukat a szocialisták iránt. Kiss Péter itt is jelen volt, s válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Egy idős, nyugdíjas tanár azt vetette a szemére, miért nem „harcosabbak”, miért tűrték szinte szótlanul az ellenzéki pocskondiázást. Természetesen sokan érdeklődtek, mikor ér véget a BKV sztrájk. Volt kérdés a rokkantnyugdíjak rendezéséről is. Egy Luxemburgban élő magyar hölgy pedig arról érdeklődött, miért nem szavazhatnak a lakóhelyükön, miért kell Brüsszelbe utazniuk, mert megszűnt a luxemburgi magyar követség. Egy javakorabeli férfi  az adókkal kapcsolatos vitába keveredett a miniszterrel, de meggyőzhetetlennek tűnt. Kiss Péter meghívta magához, hogy adószakértők jelenlétében bizonyítsa: nincs igaza a kételkedőnek. Előtte azonban fogadtak egy pohár sörben. Vajon ki fizeti?