faklyas felvonulas

MSZP és Párbeszéd Magyarországért szervezésében

Időpont: 2018. november 17. szombat, 17:00 óra

Helyszín: Szabadság híd, Budapest

Budapest egyesítésének 145. évfordulóján megemlékezést és fáklyás felvonulást hirdetünk. 145 éve, 1873. november 17-én Pest, Buda és Óbuda egyesítésével kezdte meg végtelenbe nyúló történetét az a világváros, amivé Budapest válhat.

Ma az a felelősségünk, hogy ezt az esélyt valósággá tegyük.

Találkozzunk 2018. november 17-én, szombaton 17:00-kor a Szabadság híd pesti hídfőjénél!

Gyülekező 16:45-től.

A találkozón felszólal Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője, Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd társelnöke és Molnár Zsolt, az MSZP Budapesti elnöke.

Álljunk ki a város egységéért, a Szabadság hídon fáklyás felvonulással demonstráljuk: ahogy Pest és Buda elválaszthatatlan egységet alkot, úgy alkot egységet minden magyar, úgy érdemel mindenki esélyt a jövőre!

Budapest az ország fővárosa, minden magyar közös otthona, éljen bárhol a világban. Sorsa és fejlődése összefonódik minden magyar történetével, közös jövőnkkel.

Miközben ez közös városunk, a budapestiek közössége épp úgy, mint Magyarország társadalma végletesen megosztott. Szegény és gazdag, diplomás és szakdolgozó, fiatal és idős között ma sok helyen szinte áthatolhatatlan falak állnak, megosztottságukkal pedig visszaélnek és felhasználják ellenük.

Budapest csak akkor válhat azzá a XXI. századi modern, fenntartható, fejlődő metropolisszá, amire adottságai és az itt élők tehetsége alkalmassá teszi, ha felszámoljuk a mesterségesen generált megosztottságot.

Számítunk mindenkire!