Újpest logó
Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.

Gyurcsány Ferenc szerint szocialista-szociáldemokrata, aktív, kezdeményező kormányzás kezdődik, amely újra milliók álmát fogja beteljesíteni. A pártelnök-miniszterelnök a tagságtól összefogást és saját maguk megszervezését kérte a városligeti majálison csütörtökön Budapesten.

Arra buzdította a szocialistákat, hogy az országban valamennyi településen szervezzék meg a demokratikus Magyar Köztársaság legerősebb közösségeinek élő, eleven hálózatát, továbbá tegyenek többet és érveljenek igazukért. Hangsúlyozta, ha nem tesznek közösen az erős, haladó demokratikus Magyarországért, akkor az el fog veszni.

Gyurcsány Ferenc kitért arra, a következő két évben megmutathatják, soha egy percre sem veszítették el hitüket abban a végső célban, hogy Magyarországon megteremtsék a felemelkedés lehetőségét a szegényeknek, a szükséget szenvedőknek és az alávetetteknek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy volt bátorságuk változtatni, és később majd Magyarország büszke lesz erre, hiszen nem elmenekültek a kihívások elől, hanem megteremtették a lehetőségét a következő két évnek.

Úgy fogalmazott: idén végre növekedni fognak a jövedelmek és a nyugdíjak, de jövőre még egy kicsit könnyebb lesz, mert Magyarország megtette, amit meg kellett tennie, erős volt és nem adta fel. „Ha kellett valaha a támogatásotok, ha kellett valaha a szűnni nem akaró hitetek, hogy jó úton járunk, akkor most ez az a pillanat” – jelentette ki a kormányfő.

Az egyik fő feladatnak a munkahelyteremtést nevezte, hogy aki dolgozni akar, az tudjon dolgozni és munkájából, szorgalmából, tehetségéből éljen tisztességesen, ne az ügyeskedésből. Gyurcsány Ferenc kitért arra, tévednek azok, akik azt gondolták, hogy a szocialisták elbuktak. „Amikor egyesek a választási ciklus közepén győzelmi tort ülnek, mondjuk nekik, hogy ezt túl korán tették, elsiették, elkapkodták” – hangoztatta a szocialista pártelnök.

A miniszterelnök arról is szólt, hogy nem hátrálhatnak meg a megfélemlítésekkel szemben. Gyurcsány Ference beszéde elején tartott, amikor műanyag játékfegyvert fogott rá egy férfi a színpad előtti tömegből. A történteket észlelve, úgy reagált: „a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, ha bántanak bennünket, ne dőljünk be a provokátoroknak”. Szavait taps fogadta.

*

Téved az, aki azt gondolja, hogy bármilyen eszközzel engem, vagy a magyar baloldalt meg lehet félemlíteni - reagált Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön az MTI-nek arra, hogy a szocialista városligeti majálison a tömegből egy műanyag játékfegyvert fogtak rá. Elmondta, pontosan nem látta, hogy mi történt, de a biztonságáért felelős emberek tették a dolgukat.

Hangsúlyozta: nincs kétsége afelől, hogy a helyes utat járják, de hiheti bárki más is, hogy a saját útja jobb. „Soha nem fogok elbújni, páncélautók mélyén politikát csinálni” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, nem tudnak olyat tenni, ami megakadályozza abban, hogy sétáljon az emberek közt, kocsmába, moziba menjen.

Úgy fogalmazott, megingathatatlanul hisz a demokratikus versengésben és nincs benne minimális gyűlölet vagy ellenérzés sem politikai riválisaikkal szemben. Van bennem viszont erős kitartás, hogy ne engedjük meg, hogy bárki félhessen Magyarországon. Olyan országot kell teremteni, ahol egyetlen egy embernek sem kell félnie csak azért, mert mást gondol, másban hisz, más a vallása – közölte, hozzátéve, a túlnyomó többség az országban ezt gondolja, és erre lehet építeni.