Újpest logó
Ma 2019. november 13. szerda, Szilvia napja van. Holnap Aliz napja lesz.

Burány Sándor, az MSZP budapesti szervezetének elnöke a Közvetlen Kapcsolat sátorban bemutatta a fórumon résztvevő politikusokat. A közönség által feltett kérdésekre Burány Sándor mellett Steiner Pál, Kökény Mihály, Hagyó Miklós és Horváth Csaba válaszolt.

Bevezetőjében Burány Sándor elmondta, hogy a kormánykoalíció szakadása nincs kihatással a főváros munkájára, ott továbbra is közösen dolgozik a szocialista-liberális koalíció. Felhívta továbbá a figyelmet a kirekesztés és a rasszizmus elleni harc fontosságára.

A fórumon kérdések hangzottak el a reálbérek alakulásáról, a vizitdíj nélküli egészségügyről, a kerékpáros közlekedésről. Az utóbbival kapcsolatban Hagyó Miklós elmondta, hogy a budapesti kerékpárosok aránya jóval elmarad az európai átlagtól, de az úthálózat felújításával egyidejűleg zajlik az új kerékpáros útvonalak kiépítése. Erre uniós források is rendelkezésre állnak. Kökény Mihály az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekre adott válaszában kiemelte, hogy nem csak a gyógyítás, hanem a betegségek megelőzése is igen fontos szerepet kap a párt egészségügyi politikájában. A politikus szerint el kell érni, hogy a betegeknek legyen bátorságuk szóvá tenni az egészségügyben felmerülő korrupciós eseteket.

A fórum befejezéseként Burány Sándor kijelentette, hogy szembenézünk a kihívásokkal, és a szocialista párt egysége lehetővé fogja tenni, hogy a párt 2010-ig kormányozza az országot.