Újpest logó
Ma 2019. december 14. szombat, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.

A Karácsonyi Újpesti Vásár egyik fő attrakciójaként könyvelhető el a szombati esemény, amit feltehetően igen régen tapasztalhattak a sárga keramitkockák.

December 20-án, szombaton délelőtt a vásári forgatagban egyre nagyobb tömeg ragadt le a sétálóutca bejáratánál. Egy mobilkamion előtt felállított sütősátor alatt már porhanyósra sült a hétmázsás csemege, Dominó – amint nevezték a szegény párát még éltében. Hajnali háromkor kezdték meg a sütést, szigorúan nyílt tűzön s gondosan válogatott akáchasábokkal lobbantva a lángot. Bár a vágást nem, de az összes ökör körüli tevékenységet egy energikus hölgy, Szűcs Julianna végezte, több évtizedes vendéglátós tapasztalattal.

 


 

Mivel az óriáspecsenye tálalásának megvannak a maga gasztronómiai játékszabályai, míg tányérba kerülhet a nem mindennapi étel, hivatalosan fél 11-kor invitálta „asztalhoz” a nagy számú érdeklődőt dr. Trippon Norbert alpolgármester, aki szintén beállt a porcióra váró hosszú sorba, hogy kivegye a részét a jószágból. Akárcsak ő maga, a nézelődők közül is sokan közös fotózásokra kerítettek sort a nem mindennapi látványossággal, illetve annak földi, ám annál ízletesebb maradványaival.