Újpest logó
Ma 2019. május 21. kedd, Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.

szombaton tuntetunk

OKTÓBER 1., 11 ÓRA - NVI, ALKOTMÁNY UTCA 3.

GYERE EL TE IS!

Jelezz vissza a Facebook-eseményen, és hívd meg az ismerőseidet: 

http://bit.ly/okt1-nvi-11ora

A Nemzeti Választási Bizottság tegnapi ülésén a fideszes Gulyás Gergely megrendelésére betiltotta a PM október 2-i Kossuth téri rendezvényét, ugyanakkor az MSZP Vörösmarty téri rendezvénye ügyében péntekre halasztotta a döntést.

A jó ideje a Fidesz választási irodájaként működő NVB ismét politikai döntést hozott. A cél világos: a választási bizottság nem akarja, hogy az MSZP-nek már ne maradjon ideje megtámadni a független bíróságon a borítékolható pénteki döntést.

Az MSZP nem asszisztál ahhoz, hogy a Fidesz a nevében független, valójában a kormánypártot szolgáló választási szerveket felhasználva, utólag majd egy jogsértőnek titulált MSZP-s rendezvény megtartásával indokolja a népszavazási kudarcát. Az MSZP ezért, valamint a PM-mel való szolidaritásból nem tartja meg a Vörösmarty térre tervezett családi napját.

Elképesztő, hogy a vasárnapi boltzár után pár hónappal a Fidesz megint előírja az embereknek, hogy mivel töltsék a szabadnapjukat. Egy demokratikus jogállamban nem fordulhatna elő, hogy a hatalom megszabja, ki mikor és mivel töltheti a szabadnapját.

Ezért szombat délelőttre tiltakozó megmozdulást szervezünk az NVB épületéhez, amelyre hívunk minden olyan demokratikus ellenzéki pártot, amely tiltakozni kíván a választási szervek fideszes kézi vezérlése és az ellenzéki népszavazási kezdeményezések vagy rendezvények ellehetetlenítése ellen.

FONTOS:
Jelezz vissza a Facebook-eseményen, és hívd meg az ismerőseidet: 

http://bit.ly/okt1-nvi-11ora

MSZP